بیست سوم ربیع الاول ورود حضرت معصومه علیها السلا به قم
بیست سوم ربیع الاول ورود
حضرت معصومه علیها السلا به قم
فاطمه معصومه (س) مشهور به کریمة اهل بیت، دختر امام کاظم(ع) و خواهر امام رضا (ع)
در برخی روایات، پاداش زیارت او، بهشت دانسته شده است. شیعیان بر مرقد او بارگاهی ساختهاند که به حرم حضرت معصومه شناخته میشود.
حضرت معصومه سلام الله عليها يكي از بانوان بافضيلت و با شخصيت خاندان اهل بيت عليهم السلام ميباشد محل تولد و رشد حضرت معصومه سلام الله عليها خانداني بود كه او را با دريايي از #علم_و_معرفت روبهرو ساخت. ولي بيش از ۱۰ بهار از عمر شريفش نگذشته بود كه پدر بزرگوارش با زهر جفا در زندان هارون به شهادت رسيد و دريايي از غم و اندوه بر قلب شريفش فرو ريخت كه در اين ايام غم و تنهايي، تنها مايه تسلي او برادرش امام رضا عليه السّلام بود كه ناگهان « مأمون» وجود اقدس امام هشتم را از كانون خانواده جدا نمود و به اجبار به خراسان جلب كرد و به اقامت اجباري در خراسان وادار نمود.
حضرت معصومه سلام الله عليهاكه بعد از پدرش تنها اميدش يعني برادرش را از خود دور ميديد بسيار آزرده خاطر و افسرده بود و نميتوانست دوري برادرش را تحمل بكند تا اينكه بعد از يك سال به سوي ايران حركت كرد.
ورود به ایران
يك سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه (س) به شوق ديدار برادر و «اداي رسالت زينبي و پيام ولايت» به همراه عده اى از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حركت كرد و در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع مى شد.
اين جا بود كه آن حضرت نيز همچون عمه بزرگوارشان حضرت زینب(س) پيام مظلوميت و غربت برادر گراميشان را به مردم مؤمن و مسلمان مى رساندند و مخالفت خود و اهلبيت (ع) را با حكومت حيله گر بنى عباس اظهار مى كرد. بدين جهت تا كاروان حضرت به شهر ساوه رسيد
پس از اینکه مأمورین حکومت عباسی در ساوه جلوی کاروان حضرت معصومه را گرفتند حدود 23 نفر از آنها کشته شدند گروهی اسیر و گروهی نیز متواری گردیدند. نقل شده که حضرت معصومه را عمال بنی عباس در ساوه مسموم کردند. آن حضرت در حال بیماری قم را اختیار کرد چون #قم مرکز شیعیان بود از این رو رهسپار قم شد».
ورود به قم
چون خبر بیماری ایشان به آل سعد رسید تصمیم به آن گرفتند خدمت ایشان رسیده و از وی درخواست کنند تا به قم بیایند. در این میان «موسی بن خزرج اشعری» یکی از اشعریان قم و از اصحاب امام رضا (ع) بر این امر تقدم جست و خدمت فاطمه معصومه رسید. مهار شتر ایشان را گرفت و ایشان را وارد قم ساخت و در خانه خویش منزل داد. در بعضی از منابع متأخر روز ورود حضرت معصومه (س) را ۲۳ ربیعالاول دانستهاند.
فاطمه معصومه(س) ۱۷ روز در این خانه ساکن و به عبادت و راز و نیاز مشغول بود. اکنون عبادتگاه ایشان در منزل موسی بن خزرج در شهر قم، به « ستیه» یا « بیت_النور» مشهور است.